Снимка pixabayОткритие с българско участие е напът да промени утвърдените представи

...
Снимка pixabayОткритие с българско участие е напът да промени утвърдените представи
Коментари Харесай

Откритие с българско участие променя представата за еволюцията на човека

Снимка pixabay

Откритие с българско присъединяване е напът да промени одобрените показа за еволюцията на индивида.

Досега учените датираха най-старите открити човекоподобни маймуни на 6 и половина милиона години. Откритието е направено в южна Бавария от интернационален екип от учени с българско присъединяване, съобщи вести.бг.

Откриването на скелетни остатъци от човекоподобна маймуна на 11,62 млн. години в Германия радикално трансформира визиите ни за ранната еволюция на човешкото семейство.

Впечатляващото изобретение на интернационален екип от учени от Германия, Канада, България и Съединените щати от през вчерашния ден е оповестено в електронната страница на най-авторитетното научно списание „ Нейчър ”.

„ Ще прозвучи като фукане, само че това в действителност е научна сензация и не е инцидентно, че тя излиза в списание „ Нейчър ”. Тези находки, датирани с метода на палео магнетизма демонстрират, че те са на 11 милиона и 600 хиляди години ”, споделя проф. доктор Николай Спасов Директор Национален природонаучен музей Българска академия на науките, пердава БТВ.

Новоткритият за науката жанр и тип човекоподобна маймуна е наименуван Danuvius по името на келто-римския господ на река Дунав – Данувиус.

„ Тази човекоподобна маймуна към момента не е предчовек, само че тя към този момент е имала акомодация към двуного напредване ”, изяснява проф. доктор Спасов.

Ако съпоставим костите на Данувиус с тези на шимпанзе, виждаме много прилики, само че и огромна разлика в размера. Интересно е и сравнението с човешките кости, отбелязва проф. доктор Спасов. Женската на Данувиус е тежала към 20 кг, а мъжкият - 30.

Останките са открити от екипа на проф. Мадлен Бьоме от Университета в Тюбинген, в глинестите отсрочения до Хамершмиде, региона на Алгау в Бавария.  

„ За нас беше учудващо да установим какъв брой по-близки са някои от костите до човешките, спрямо тези на днешните човекоподобни маймуни “, отбелязва Мадлен Бьоме, водещият създател в това проучване.

„ Урорин, открит в централна Африка, е тип, който сигурно е можел да се придвижва на два крайници и е на 6 милиона години ”, отбелязва проф. доктор Спасов.

„ Това ни води освен към изворите на двуногото човешко напредване, само че още веднъж ни демонстрира, какъв брой е значима Европа за началото и предначалото на човешката еволюция ”, счита Спасов.

„ Тези фосили демонстрират, че европейските прародители на африканските човекоподобни маймуни и човека  се отличават  от днешните горила и шимпанзе и ни разрешават да разберем от кой миг нататък стартира дивергенцията на африканските човекоподобни маймуни и индивида “, отбелязва Дейвид Бигън.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Комент
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР